Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

24. 2. 2011 12:16
Majitel solární elektrárny

Z příspěvku vyplývá, asi majitel solární elektrárny, kterému stát zdaněním překazil obrovské zisky na úkor ostatních lidí. To v něm vyvolalo nenávist a začal bičovat všecho co s naší vlastí souvisí.

Vážený pane, zkuste kandidovat a se svými přáteli se pokuste vytvořit pravou demokracii a prosperitu, nebo nám někoho doporučte, třeba Havla a jeho kamarády, nebo JUDr Filipa a jeho equipu, nebo třeba mimozemšťany.

Myslíte, že v jiných státech tyto problémy nejsou?

Ano, ty problémy co jste vypočítal jsou u nás větší, že  jinde. Prostě nám chybí morálka, ale na druhé straně se můžeme pochlubit jako nejpokrokovější a nejateistický národ - tak co. To nám jistě ostatní závidí.

0 0
možnosti
VP

podracky

24. 2. 2011 12:23
Re: Majitel solární elektrárny

Nejsem majitelem solární elektrárny, stačilo si přečíst profil :-)

Solární elektrárny jsem použil skutečně jako příklad toho, jak naši politici podvádí lidi. Je to podvod řádu stovek milionů korun, který si pomocí oficiálních údajů od ERÚ a základních znalostí problematiky rozklíčujete i vy sám, když budete chtít.

Pokud jde o politiku před patnácti lety jsem v ní působil. Následně jsem dal přednost občanskému sektoru, protože si myslím, že tam je má práce smysluplnější.

A jinde ty problémy také jsou. Nicméně jinde se mnohými z nich umí vypořádat. My bychom uměli také, ale z nějakého důvodu nechceme, nebo na to prostě jen kašleme. A to je na tom to nejhorší.

0 0
možnosti
G

Gašpo

24. 2. 2011 12:11
Asi si zase koledujem

že sa sem tlačí nejaký "čobol".;-D

Som český občan, tak len poznámka: Je to univerzálny stav. Na Slovensku kde už strašne dlho nežijem je to podobné a v niektorých bývalých členoch východného bloku ešte horšie.

Proste prišla "sametová" zmena ktorú patrične využili určité ksichty a vybudovali si svoje chobotničky. Na vine je naivita tích, čo zmenu robili a nepočítali s tým že do politiky nechodia žiadny osvietenci, na vine je dlhoročná tradícia "kto nekradne, okráda svoju rodinu", na vine je dlhodobý zvyk nadávať v hospode a u TV, na ulici držať hubu atd. atd.

Napísal ste to dobre. Ak neexistuje postihnuteľnosť a zodpovednosť, je logické že do takého prostredia sa tlačia zlodeji, je to pre nich eldorádo. A keď ich je tam už vačšina, tak si to tam strážia a nikoho kto by im to narušil tam nechcú pustiť.

Je to obecný jav politiky. Ak sa objaví nová perspektívna strana, prelejú sa aj do nej.

0 0
možnosti
D

Dalšínickvpekle6

24. 2. 2011 12:10
A kdo za to může ?

No hádej . Přece ty ! Ty obyčejný Čechu , který nekradeš , poctivě pracuješ , vždy mluvíš pravdu , vše co konáš konáš ku prospěchu svého státu a svých spoluobčanů . No a u voleb dáš svůj hlas a tím i právo aby vládl a spravoval tvoji zem někomu kdo krade , lže , podvádí , vymýšlí nové a nové způsoby jak přilepšit jen a jen sobě , rabuje tvůj stát , prostě vyklube se z něho lidský odpad . A protože se takto úděsně předvede jak vede tvoji zemi do pekla a tvé rozhodnutí dát mu důvěru bylo nebetyčný omyl , tak v příštích volbách jdeš a svůj hlas mu znovu dáš !!!

0 0
možnosti
JN

Janhura

24. 2. 2011 11:56
Pláčeš tu blbě. Vyčítej sobě, příbuzným a známým

že jsme si, bezpochyby demokraticky, zvolili tyhle politiky. Prostě jaký národ takoví politici. Onehdá tu psycholog Slavomil Hubálek publikoval, že 30% Čechů jsou debilové.

Jinak - Němci používají termín Böhmische Dorf ve stejném smyslu jako my říkáme "španělská vesnice".

0 0
možnosti
VP

podracky

24. 2. 2011 12:19
Re: Pláčeš tu blbě. Vyčítej sobě, příbuzným a známým

Oni podobný termín maí i Poláci, kteří když něčemu nerozumí říkají, že je to "český film"

Ale myslím, že podstata toho článku je hlavně o tom, že denně slyším lidi na ulici jak se baví o stejných rpoblémech. Slyším totéž v televizi, čtu to na netu. Ale pořád se jen mluví, mění se fakticky jen velmi málo.

Žiji na západě Čech. V bývalých Sudetech. V jediném regonu v republice, kam nevede dálnice. V regionu s nehoršími mzdami, s nehorší vzdělnostní strukturou, a řadou dalších "nej" v tom negativním slova smyslu.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

24. 2. 2011 11:39
Čech?

Občan, žijící na českém území a hlásící se k české národnosti. To přece nevypovídá o ničem. Naše jméno je prokazatelně na českém území od 30ti leté války. Když ho dám do vyhledávače na Facebooku tak  se v Evropě nevyskytuje, jen v Indonésii. Bůh ví, kde se tu můj předek vzal. Stal se Čechem. Já na tom nebazíruji. Jsem člověkem. Snažím se nekrást, neubližovat, nevadit, neobtěžovat, tolerovat a odpouštět. Někdy s úspěchem, jindy ne.

0 0
možnosti
L

Lewis

24. 2. 2011 11:33
Jasně

A všude jinde je život krásný, lidé slušní a féroví, sluníčkov svítí, voda je modrá... Taková snůška populistických výkřiků, to muselo dát práci napsat...

0 0
možnosti
VP

podracky

24. 2. 2011 12:10
Re: Jasně

Neříkám že jinde je tráva zelenější. Mám řadu zkušeností ze zahraničí a vím o tamních problémech také hodně. S některými se vyrovnávají lépe než my, s jinými hůře.

Nicméně jsou věci, které se mi v této zemi nelíbí a rozhodně nejde o populismus. Nekáži vodu zatímco piji víno. S většinou věcí o kterých zde píši se snažím vyrovnávat. Snažím se je aktivně měnit. Což je možné celkem snadno doložit.

Tento text je především obecným povzdechem nad tím, že mnoho lidí v této zemi vnímá stejné problémy, ale rezignuje na jejich řešení. A to je to, co mi skutečně vadí. Rezignace.

0 0
možnosti
S

sanhedrinovich

24. 2. 2011 11:29
Možná

To, že je tu bordel jako u cigánů, ví skoro každý. To, že na to nejsem hrdý je také fakt.

To, že budu Čechem až do smrti, je jistota. Možná, že nikdy nebudu hrdý, ale kdo ví.

Nejsem v tomto smyslu pesimistou.

0 0
možnosti
S

simsII

24. 2. 2011 12:20
Re: Možná

tak to ještě nosíte plenky, že? Jinak není možné zažít změnu v tomto chlívku. Tipuji, že ještě nejméně 40 let tady budeme o demokracii jen snít a kecat, jak je nám v ní dobře.  Ale jak komu, že?

0 0
možnosti
JA

pefben2

24. 2. 2011 11:27
Odstěhujte se do Texasu

A staňte se hrdým Texasanem!!!!;-DRv

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

24. 2. 2011 11:13
Buďme hrdí

alespoň na prezidenta Klause a Benešovi dekrety.  Skutečnost, jak zatápíme EU, je také obdivuhodná. 

0 0
možnosti
DK

kadyna

24. 2. 2011 11:03
jojo

souhlasím. Jsme hodně divnej národ....

0 0
možnosti