Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Petronius Arbiter

11. 5. 2009 22:09
Líbivý článek,

o tom koneckonců svědčí diskuse. Ve skutečnosti je to blábol. V ČR je cca 8,5 miliónu registrovaných voličů. Europoslanec má 5 let na to, aby jim potřásl rukou. To je 1826, nebo pokud vyjdou dva přestupné, tak 1827 dní. To je 4655 potřesení rukou denně. I kdbyby si to 22 europoslanců rozdělilo, tak je to dobrých 211 a půl potřesení na jednoho denně. Jinak jsou to ufoni, nikdo je nezná. Ve skutečnosti je článek jenom intelektuálský žvást.

Recept je prostý. Žije se mi líp něž před minulými volbami, můžu si dovolit lepší dovolenou? Volím ty, co tam jsou. Mám se hůř než před minulými volbami? Volím ty druhé. To stačí a ve volební statistice to zafunguje.  Nepotřebuji znát poslance ani starostu, když stát nebo obec nebo pro mě za mě Evropa fungují a fungování je ověřeno tím, že se mi dobře žije. Všechno ostatní jsou řečičky, vycházející z komplexů nebo zhrzených ambicí autora či diskutujících.

0 0
možnosti
K

kevinbb

7. 5. 2009 16:02
Je to tak,

karma.

R^V[>-]

0 0
možnosti
VK

Karel_dnes

7. 5. 2009 13:11
Základní chybou

je to , že není stanovena hranice, pod kterou by volby vůbec neplatily. Když bychom všichni  (jak tady někdo navrhoval) volby bojkotovali a jeden jediný by volil - pak by to nebyl vůl (jak by mohl napovídat název aktu), ale absolutní vítěz voleb.

A to je metoda, pomocí které může velmi malé procento členů společnosti ovlivnit (až obsadit) celou společnost. Stačí lidem volby znechutit a pak si zajistit těch "pár" svých věrných.

0 0
možnosti
JM

Hucul

7. 5. 2009 12:51
Jenze koho volit?

Ja jsem emigrovala, protoze proste nebyl jediny clovek, kteremu bych ve volbach mohla dat hlas a pak se nestydela podivat do zrcadla. A obehranou pisnicku, ze mam kandidovat a zmenit to, opravdu neberu, zkusila jsem si do te masinerie strcit nohu, byt jen v malem, a jeste dlouho jsem z toho kulhala a na masinerii se nezmenilo nic.

Pokud by ve volbach bylo mozne davat hlasy negativni, hned bych do toho sla. A pokud by se nenasel nikdo s hlasy positivnimi, at se dana instituce laskave zrusi.

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 5. 2009 10:49
Si myslím. že

jako první varováním, nás potencionálních voličů, by měl by být bojkot těchto euro voleb. On se sice pár voličů dostaví, aby zvolili členy své chlebodárce, příbuzné, či jejich známé, ale kdyby byla volební účast pod 10 %, tak by se snad už ti stávající kazisvěti mohli probudit, ne ?  Pokud ne, tak budeme muset přesvědčit víc slušných lidí, aby se zangažovali do politiky a tu součastnou politickou verbež ( průřeřezem všem stran )  vykopala.   

0 0
možnosti
P

pick

7. 5. 2009 11:37
Re: Si myslím. že-Daleko účinnější by bylo

při účasti voličů pod 50% volby zrušit a poslance vybrat losováním z občanů od 35 do 55 let. Obdobně jakékoliv volby - zvláště senát (pokud by se ho nepodařilo úplně zrušit).

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

7. 5. 2009 9:19
Super článek!

Karma +1?R^

0 0
možnosti