Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Georgis Fasulis

8. 4. 2009 18:28
O ty pokuty ani tak nejde

Jde o to, že ty pokuty by se měly dát vymoci přímo při výplatě dávek - tedy bez toho, aby se z těch dávek platily desetinásobky exekutorům - z našich peněz, kteří si z toho s pomocí chomutovské starostky udělaly dobrý džob.

Nahradili tak jen jedny lichváře druhými. Že to není řešení, by mělo být jasné všem alespoň průměrně inteligentním lidem.

0 0
možnosti

TlustePraseJakNaFotce

11. 3. 2009 16:12
karma.

ale tohle bude těžký oříšek pro multikultíky!

0 0
možnosti

WIFI

11. 3. 2009 10:36
Tak znova

Exekuované dávky (v dojemném pojetí za přítomnosti TV kamer) N E B Y L Y  J E D I N É  dávky, kteří dotyční dostávají. Takže i po exekuci jim mohlo klidně zůstat 10 000 Kč a více, s touto částkou musí vyjít člověk řádně pracující. Ale ten je každýmu ukradený.

JO a k tomu hrazení dluhů z peněz nás všech. To půjde tak jako tak (exekuce ano - jde to z dávek, exekuce ne - jde to z rozpočtu města, tj. z daní nás všech). Výhoda exekuce je navíc ta, že dlužník si uvědomí, že dluhy se platit musí

0 0
možnosti

Hery Potrovka

11. 3. 2009 11:20
Re: Tak znova

Plně s vámi souhlasím. Dluhy se platit musí. Ale smutné je, že té dané skupině obyvatel je to možná tak trochu jedno, že jim jednu dávku seberou (x ostatních zůstane). Člověka zřejmě víc mrzí, když mu někdo (exekutor) sebere něco (věc), na kterou si musel vydělat vlastní prací. Když něco dostanu a pak mi to seberou, nebude mne to tak mrzet, jako když si to koupím sama za své, vydělané peníze. :-/

0 0
možnosti

buxus

11. 3. 2009 9:57
Karma a souhlas

Když si pomyslím, že jeden takový darmošlap či "zdravý-nemocný" invalidní důchodce prožere za rok (včetně zdravotního a sociálního pojištění, které za něj platí stát) nejméně dva kvalitní invalidní vozíky, tak je mi zle.

Jen s tvrzením "Stát teď bude platit pokuty za prostitutky, zloděje, rušitele nočního klidu, špatně parkující aut" tak moc nesouhlasím. Vtip je totiž v tom, že jakmile stát jednou peníze těmto lidem neplatí, už nejsou jeho a dotyční s nimi naloží v rozporu s účely na které jim byly poskytnuty. Pokud jim je stát sebere z částky na kterou mají nárok a kterou by jinak dostali, pak to má hned několik přínosů: jednak stát dostane aspoň něco zpět, udělení pokuty začne mít opět význam a snad i odradí od některých přestupků a sníží se i odvod peněz do kapes lichvářů a majitelů automatů. Nic z toho samozřejmě nebude žádná seznace, ale půjde o malé krůčky ze zlepšení současné situace, kdy - jak správně říkáte - s tím nikdo nic nedělal.

0 0
možnosti

buxus

11. 3. 2009 9:58
Oprava

... jakmile stát jednou peníze těmto lidem VYPLATÍ ...

0 0
možnosti